Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Ελλάδα
Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μόλις 4 λεπτά ήταν αρκετά ώστε η σπίθα να γίνει πυρκαγιά και οι 875 επιβάτες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» να λαχταρήσουν εν πλω.

Βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού – ψυγείου που βρισκόταν παρκαρισμένο στο γκαράζ του πλοίου ήταν η αιτία της φωτιάς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» η οποία επικαλείται πηγές του λιμενικού.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση των ειδικών αναφορικά με τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά ώστε η φωτιά να επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που ήταν δύσκολο πια να ελεγχθεί.

Ωστόσο, η ψύχραιμη και έγκαιρη επέμβαση του προσωπικού ήταν τόσο άμεση που έσωσε τόσο το πλοίο όσο και τους επιβάτες από τα χειρότερα. Οι πυράντοχες θύρες του πλοίου που έκλεισαν άμεσα και στεγανοποίησαν μεγάλα τμήματα του «Ελ. Βενιζέλος» καθώς επίσης και το σύστημα πυρόσβεσης που προκάλεσε τεχνητή ομίχλη νερού, δίχως να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο ήταν οι καίριοι λόγοι που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Εάν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και ίσως βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια πολύνεκρη τραγωδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Έθνος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News