Ελλάδα

Επτά οι τραυματίες από την αποκόλληση βράχου στο «Ναυάγιο»

Έχει απαγορευτεί, μέχρι νεωτέρας, η προσέγγιση σκαφών στη διάσημη παραλία της Ζακύνθου

Από την αποκόλληση του βράχου στο Ναυάγιο της Ζακύνθου που σόκαρε το πανελλήνιο, συνολικά επτά άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πρόκειται για μία 34χρονη τσέχικης καταγωγής που νοσηλεύεται με κάταγμα στο σπόνδυλο. Ο σύζυγός της με τα τους δύο τους παιδιά φέρουν ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο μετέβησαν οκτώ πυροσβέστες από την τοπική υπηρεσία προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, καθώς και άλλοι δέκα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. 

Όπως αναφέρει το λιμενικό σώμα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Κλειστό θα μείνει το «Ναυάγιο» μέχρι νεοτέρας

Παράλληλα, μετά την κατολίσθηση εκκενώθηκε η διάσημη παραλία και έχει απαγορευτεί, προς το παρόν, η προσέγγιση σκαφών στο Ναυάγιο.  

Όπως δήλωσε, μάλιστα, στον ANT1 ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, συντονιστής πυροσβεστικών επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων:

«Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου», σημειώνοντας πως αναμένονται γεωλόγοι στο νησί και εκείνοι θα κρίνουν πότε θα είναι ξανά προσβάσιμη.  

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θα είναι προσβάσιμη η  διάσημη παραλία τις επόμενες μέρες, αρκέστηκε να απαντήσει ότι «υπάρχουν και άλλες παραλίες για να απολαύσουν τις επόμενες μέρες οι τουρίστες».

Όσον αφορά τους τραυματίες, επτά συνολικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο

Σχόλια