Αλέξης Τσίπρας: Θέλουμε οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους

Ελλάδα
Αλέξης Τσίπρας: Θέλουμε οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης

Την πρώτη μεταμνημονιακή συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο, μάλιστα, της ομιλίας του σε ΔΕΘ και Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός άνοιξε τα «χαρτιά» του στο gr.euronews.com, μιλώντας για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις περικοπές στις συντάξεις και πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.  

«Στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος. Είπα ότι ο στόχος και η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τετραετία. Και μάλιστα εξήγησα, το πόσο μας συμφέρει πολιτικά αυτή η εξέλιξη στο βαθμό που στις ευρωπαϊκές εκλογές που μεσολαβούν, θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τους πραγματικούς συσχετισμούς που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, που δεν έχουν καμία σχέση με τις διαρκώς υποτιμημένες, εγώ δεν θα πω εσκεμμένα, ίσως για μεθοδολογικούς λόγους, δημοσκοπικές μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συνεπώς, θα επαναλάβω αυτό που είπα. Στόχος και στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και οι εκλογές τον Οκτώβρη του 2019» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρει «απόλυτη πλειοψηφία» στην ελληνική Βουλή, ενώ τόνισε ότι «σέβεται και διαφωνεί» με τη στάση του Πάνου Καμμένου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ομιλία του στο Στρασβούργο, εκείνος δήλωσε ότι «για το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάστηκε οκτώ ολόκληρα χρόνια, κάτω από σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ άλλες χώρες, μέσα σε τρία χρόνια, κατάφεραν να ξεφύγουν.

Και βεβαίως, άσκησα σκληρή κριτική και για το γεγονός ότι αυτά τα προγράμματα και οι πολιτικές που επιλέγονταν, επιλέγονταν πίσω από κλειστές πόρτες. Υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ένα έλλειμμα Δημοκρατίας, που αποτελεί, μαζί με τον δημοσιονομικό φετιχισμό μια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση οικονομίστικη στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Δείτε τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News