Απίστευτο επιχείρημα Γαβρόγλου για το πρώτο κουδούνι στις 9

Ελλάδα
Απίστευτο επιχείρημα Γαβρόγλου για το πρώτο κουδούνι στις 9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμένει για το πρώτο κουδούνι στις 9 το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην παιδαγωγική αξία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, που εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά σε 184 Δήμους της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, που παρακολούθησε προχθές τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑ.Λ. και στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας εξάλλου χθες στον Real FM, και ερωτηθείς για την έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια: Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς”, και το τρίτο, το πρωί, “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μια οικογένεια. Εμείς δε λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν», τόνισε.

«Αυτή τη βδομάδα, το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, συγκροτούμε μια επιστημονική επιτροπή - τα μέλη της οποίας τα είχα συμβουλευτεί και νωρίτερα, πριν διατυπώσουμε αυτή τη σκέψη - όπως επίσης και μια ομάδα εργασίας από εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα τεχνικά ζητήματα. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι για τα Δημοτικά είναι ότι δε θα αλλάξει τίποτα από το σημερινό καθεστώς. Θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς και θα μπορούν τα συνεχίσουν να απασχολούνται τα παιδιά μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Είμαστε σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες ως προς τη μεταφορά των παιδιών - βεβαίως για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Για το θέμα αυτό, όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα σχολεία πρέπει να αρχίζουν αργότερα από ό,τι αρχίζουν. Τα παιδιά του Δημοτικού που θα πηγαίνουν νωρίτερα στο σχολείο γιατί οι γονείς εργάζονται θα είναι με τους εκπαιδευτικούς και κάθε μέρα θα έχουν ένα πρόγραμμα. Τα παιδιά αυτά θα ξυπνάνε την ίδια ώρα που ξυπνάνε σήμερα. Με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, προκύπτει ότι αυτά τα παιδιά είναι αρκετά λιγότερα από το πόσο θα ευεργετηθούν τα περισσότερα. Άρα γι’ αυτά τα παιδιά δεν αλλάζει τίποτα, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά και οι οικογένειες θα ευεργετηθούν. Κανείς δεν είναι ριγμένος».

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προχθές, ο κ. Γαβρόγλου παραβρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων. Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκο Σαράντη, και τον διευθυντή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου, Γιώργο Μουστάκα, ο υπουργός επισκέφτηκε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων, όπου χαρακτήρισε «συμβολική» την παρουσία του. «Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε ως κυβέρνηση και ως υπουργείο στα ΕΠΑ.Λ.», είπε ο κ. Γαβρόγλου απευθυνόμενος στους μαθητές και συμπλήρωσε: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑ.Λ. πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑ.Λ. πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑ.Λ.».

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε την επιτυχία που σημειώνει το πρόγραμμα “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.”, που εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρυσι και συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά, και εξήρε τις επιτυχίες των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. ως προς την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σημείωσε, δε, ότι από φέτος οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. θα έχουν προνομιακά τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων, λαμβάνοντας στο τέλος των σπουδών τους πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προσόντων.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου, Γιώργο Πολίτη, ο κ. Γαβρόγλου παρακολούθησε τον αγιασμό και στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, όπου συνομίλησε με νηπιαγωγούς, γονείς και παιδιά.

Καυστικός ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Κύριε υπουργέ, γιατί είστε “τσίπης”»

Επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη συζήτηση για την ώρα έναρξης των σχολείων. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος, εξερχόμενος χθες από το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, δήλωσε: «Ο κ. Γαβρόγλου αναστάτωσε τις οικογένειες χθες (σ.σ. προχθές) με το “9 η ώρα έναρξη σχολείου”. Και του λέω: Κύριε υπουργέ, γιατί είστε “τσίπης”, να το κάνετε 11 και 12 να φεύγουνε. Υπάρχει καταλληλότερος τρόπος να υψώσετε υψηλότερα τείχη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και να δυσκολέψετε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να προοδεύσουν στη ζωή τους; Έλεος πια και ντροπή».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη θέση του να χτυπάει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 9 π.μ., είπε χθες πως με αυτή την αλλαγή θα σταματήσει ένας από τους... τρεις καθημερινούς καβγάδες στα σπίτια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News