Η 26χρονη Ελισάβετ, το 99ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Ελλάδα
Η 26χρονη Ελισάβετ, το 99ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 51 ημέρες πάλευε η άτυχη Ελισάβετ, ωστόσο υπέκυψε στα βαριά εγκαύματά της.Δεν κατάφερε να σωθεί ούτε η μητέρα της

Επί ενάμιση μήνα έδινε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης, υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματά της και άφησε την τελευταία της πνοή.

Πρόκειται για την 26χρονη Ελισάβετ Χαρδαλούπα, η οποία με το θάνατό της ανέβασε τον αριθμό των νεκρών από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, στους 99, σκορπώντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους, οι οποίοι ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή.

Η άτυχη 26χρονη Ελισάβετ, προσπαθούσε να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μέχρι σήμερα από τη… «μαύρη» εκείνη ημέρα νοσηλευόταν διασωληνωμένη με βαριά εγκαύματα στη ΜΕΘ.

Διπλή η τραγωδία για την οικογένεια, καθώς ούτε η μητέρα της κατάφερε να σωθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, η οποία νοσηλευόταν και εκείνη με σοβαρά εγκαύματα στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλευόταν και η κόρη της, ωστόσο κατέληξε.

 Δεκαεννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται ακόμη στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στα νοσοκομεία νοσηλεύονται σήμερα 19 εγκαυματίες.

Ειδικότερα: Στο Ευαγγελισμό δύο άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οχτώ στη Μονάδα πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Στο Θριάσιο ένας άνθρωπος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη ΜΕΘ και τέσσερις ακόμη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο ΚΑΤ δυο άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής.

Στο Νοσοκομείο Γεννηματά δύο άτομα νοσηλεύονται Μονάδα πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Τέλος όπως σημειώνει στο protothema.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος η εικόνα πολλών ασθενών θα ήταν σήμερα διαφορετική αν είχαν νοσηλευτεί από την πρώτη στιγμή στις ΜΕΘ.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, για ακόμη φορά φαίνεται πως η κυβέρνηση απέκρυψε τον αριθμό των εγκαυματιων για να μη φανεί η έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News