default-image

Σχέδιο προ των πυλών για τη στέγαση αναπληρωτών

Ελλάδα
Σχέδιο προ των πυλών για τη στέγαση αναπληρωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως και τα τρία μαζί πρέπει να γίνουν, αλλά το σημαντικό είναι οι δήμοι να πάρουν πρωτοβουλίες τονίζοντας πως οι μόνιμοι διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα.

Ετοιμάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο στέγασης των αναπληρωτών,  που τα αποτελέσματά του θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από 4 έως 5 χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, που μίλησε στον σταθμό Real FM, για το ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών, για τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών, για τα κενά κ.ά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο «καυτό» ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών για τις απομακρυσμένες περιοχές.

«Ως προς το πρώτο (σημ. στέγαση αναπληρωτών) ζητάμε από τους δήμους να πάρουν πρωτοβουλίες. Ετοιμάζουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο στέγασης που τα αποτελέσματά του θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε μετά από 4-5 χρόνια».

Ο δημοσιογράφος κ. Καμπουράκης σημείωσε πως πρέπει να δίνετε κάποιο Κίνητρο ή να δημιουργείτε κάποια εστία ή να δανειοδοτείται κάποιος ιδιώτης ώστε να κτίσει κάποιο κτίριο.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως και τα τρία μαζί πρέπει να γίνουν, αλλά το σημαντικό είναι οι δήμοι να πάρουν πρωτοβουλίες τονίζοντας πως οι μόνιμοι διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 4500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή για το 2019. Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε για τα άλλα δύο χρόνια διορισμούς.

Οικονομικά κίνητρα για τις απομακρυσμένες περιοχές

«Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού ενέχει και ένα στοιχείο συνείδησης κοινωνικής προσφοράς. Είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα. Δεν λέω οι άνθρωποι που δεν θέλουν να πάνε σε αυτά τα νησιά δεν έχουν αυτή την αίσθηση του κοινωνικού λειτουργήματος. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να τους δίνουμε και κάποια οικονομικά κίνητρα. Έως τώρα το μόνο που καταφέρνεις είναι να κερδίσεις κάποια μόρια στα πολύ απομακρυσμένα μέρη»,  απάντησε ο υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση που του έγινε!

Για τα κενά

«Ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κάποια ελάχιστα κενά. Τελευταία στιγμή κάποιος δεν δέχεται να πάει εκεί που ο ίδιος είπε! Πολλές φορές καλοπροαίρετα. 20.000 άνθρωποι δεν υπάρχει περίπτωση... στατιστικά! Έχουμε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News