Ελλάδα

«Ξαναχτύπησε» ο Γαβρόγλου για το κουδούνι που θα χτυπάει στις 9 στα σχολεία

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός για το θέμα που "καίει" τους γονείς

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος τόνισε και πάλι ότι το μάθημα από την επόμενη χρονιά θα ξεκινάει στις 9 το πρωί, σήμερα έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα που απασχολεί χιλιάδες γονείς.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς” και το τρίτο, το πρωί “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν».

Θα προσέρχονται νωρίτερα

Βέβαια διευκρίνισε ότι τα παιδιά θα μπορούν να προσέρχονται νωρίτερα εξηγώντας: «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο. Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση».

Τέλος διευκρίνισε ότι θα θέμα μελετάται από ειδικούς αναφέροντας: «υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε "ξυπνάει" ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε».

Α.Λοβέρδος: Να το κάνετε 11:00 και 12:00 να φεύγουνε

Για το θέμα εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος .

Όπως αναφέρε: «Ο κ. Γαβρόγλου αναστάτωσε τις οικογένειες χθες με το 9:00 η ώρα έναρξη σχολείου. Και του λέω: κ. υπουργέ γιατί είστε "τσίπης", να το κάνετε 11:00 και 12:00 να φεύγουνε. Υπάρχει καταλληλότερος τρόπος να υψώσετε υψηλότερα τείχη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και να δυσκολέψετε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να προοδεύσουν στη ζωή τους; Έλεος πια και ντροπή».


Σχόλια