Ελλάδα

Στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που «μπήκαν» σε ελληνικό έδαφος

Πίσω στην Τουρκιά βρίσκονται οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήχθησαν την Κυριακή σε ελληνικό έδαφος

Στην Τουρκία παραδόθηκαν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήχθησαν σε ελληνικό έδαφος, στην περιοχή Φέρες του Έβρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ο ένας εκ των δύο Τούρκων στρατιωτικών, εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε από ελληνική περίπολο, στις 2:00 το μεσημέρι, ισχυριζόμενος ότι αναζητούσε τον πρώτο, ο οποίος είχε χαθεί.

Αφότου ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, και οι δύο στρατιωτικοί, στις 6:30 το ίδιο απόγευμα, παραδόθηκαν στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00, στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους.

Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου.

Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.

Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.»

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια