Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που δίδεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, στη 1:30, με τον Πρωθυπουργό να απαντά στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας το τελευταίο διάστημα.

Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής;

Δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το εάν, σύμφωνα με φήμες, πρόκειται να προτείνει τον τέως πρόεδρος της ΝΔ, Κώστα Καρανλή, για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σαφής και ολιγόλογη ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα αφού με τόνισε ότι «έχουμε έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει το ερώτημα».

Ο Π.Καμμένος δεν θα διακινδυνεύσει την πορεία ανάκαμψης

Ερωτηθείς εάν η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι εκτιμά τη θέση και τη στάση του Πάνου Καμμένου αν και διαφωνεί απόλυτα μαζί του και του το έχει πει. Προσέθεσε ότι είναι σίγουρος πως κι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλαβαίνει τη σημαντική προοπτική που δίνει για τη χώρα η Συμφωνία και πως όμως είναι δεσμευμένος σε μια στάση αρχής.

«Επειδή όμως τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και έχουμε ειλικρινή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε πάντα τη θέση που τώρα διαμηνύει για το "Μακεδονικό" και τον κατηγόρησε, συνεπώς, για «ακραία τυχοδιωκτική πολιτική και στάση αμοραλισμού». Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, είπε, τότε αντί να κάνει τον "τζάμπα μάγκα" και να λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ας βγει να πει ότι αν την ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνος θα ακυρώσει τη Συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση. «Γιατί δεν το λέει αυτό;». Τον κατηγόρησε για πολιτική εκ του ασφαλούς και στάση που προσβάλλει τις ευαισθησίες των πολιτών.

«Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Πραγματικότητα η έξοδος από τα μνημόνια

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χτες είναι τα απαραίτητα και ότι είναι απολύτως εφικτά. Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα. Τόνισε ότι αυτά που εξήγγειλε χτες δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ότι τον ενοχλεί η χρήση του όρου "παροχολογία", ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα». Σημείωσε ότι αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.

Μέτρα κοινωνικής στήριξης «για να απαλύνουμε πληγές»

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αναγκαία η μεταρρύθμιση αδειοδότησης των καναλιών

«Πιστεύω ότι όλοι σήμερα έχουν καταλάβει ότι η μεταρρύθμιση αδειοδότησης των καναλιών ήταν αναγκαία», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Εξορθολογίζουμε τα πράγματα, προχωρήσαμε σε μια αναγκαία μεταρρύθμιση, είπε και σχολίασε πως «η αντιπολίτευση με τη στάση της απέδειξε ότι αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά να κάνει είναι το παιχνίδι της διαπλοκής με τα οικονομικά συμφέροντα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News