Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας

Ελλάδα
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορική στιγμή διότι είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας όπως εμείς επιθυμούμε στο πλαίσιο βέβαια το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι νομίζω μια σημαντική στιγμή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

«Αλλά είναι μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τα φτερά της και πλέον μπορεί να γίνει η οικονομική εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτό το στόχο», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ για το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας και όλοι αναμένουν την εξειδίκευση αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ

«Στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από την 8ετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής που σηματοδοτεί και την επάνοδο της χώρας και της οικονομίας στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ» ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ σημείωσε πως «αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

«Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία», τόνισε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια

Συνέχισε ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή» και υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News