Ινδιάνος Ιερέας ήρθε στην Ελλάδα ψάχνοντας τον Διογένη & τον Σωκράτη και βρήκε την Ορθοδοξία

Ελλάδα
Ινδιάνος Ιερέας ήρθε στην Ελλάδα ψάχνοντας τον Διογένη & τον Σωκράτη και βρήκε την Ορθοδοξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινεί και εντυπωσιάζει ο πατέρας Τιμόθεος. Ένας Κολομβιανός Ιερέας με ινδιάνικη καταγωγή, ο οποίος λατρεύει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Ο πατέρας Τιμόθεος πριν ακριβώς τρία χρόνια βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος, μόνος αλλά και με την οικογένειά του.

Αυτές τις μέρες, που βρίσκεται ξανά στην Αθήνα, ο πατέρας Τιμόθεος, με καταγωγή από τη Κολομβία και με αίμα ινδιάνικο να ρέει στις φλέβες του, μιλάει για την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα και συγκινεί με τα λόγια αγάπης του για τους Έλληνες.

Ο πατέρας Τιμόθεος όπως ο ίδιος αναφέρει στον ιστότοπο The Caller, επισκέφτηκε την Ελλάδα ψάχνοντας τον Διογένη και τον Σωκράτη, ωστόσο αυτό που βρήκε, ήταν ουσιαστικά και αυτό που αναζητούσε… η Ορθοδοξία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος αναζητώντας… έφτασε στην πηγή της σοφίας.

Διαβάζοντας διάφορα βιβλία στην χώρα του κατάλαβε ότι ο Ελληνισμός και η Ελληνική χώρα είναι εκείνη που κρατάει όχι μόνο την πίστη, που δεν είναι θρησκεία, αλλά τρόπος ζωής, πώς βιώνεις τον Θεό και πώς έχεις κοινωνία μαζί του. 

«Αυτά τα έψαχνα από μικρό παιδί. Ο Θεός κάποια στιγμή μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και να μάθω τα Ελληνικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιερέας. «Ως κολομβιανός με Ινδιάνική καταγωγή και με λίγο αίμα ισπανικό, θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Αυτό είναι το εξής:

Εμείς όλοι κοιτάμε προς την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι ένα ευρωπαϊκό νόμισμα. Η ουσία του Ελληνισμού είναι η Αγάπη, η αγάπη του Θεού είναι η αγάπη του ελληνισμού που πρόσφερε σε όλο τον κόσμο, πολιτισμό, σοφία και φώτισε όλους εμάς», αναφέρει μεταξύ άλλων.   

«Ευχαριστώ όλους του Έλληνες για την αγάπη και τον πολιτισμό σας».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News