Ελλάδα

Από την κατάσβεση της φωτιάς, στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες στη Λακωνία

Επιχειρούσαν στην ίδια πυρκαγιά το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και ο άλλος έπαθε εγκαύματα

Εν ώρα εργασίας υπέστη εγκαύματα ένας πυροσβέστης, ενώ ένας δεύτερος που επιχειρούσε στην ίδια φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Ο πρώτος πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, καθώς υπέστη συγκεκριμένα, εγκαύματα στο πόδι σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η μεταφορά του πυροσβέστη από δύσβατη περιοχή του Σιδηροκάστρου στο Κέντρο Υγείας Γυθείου έγινε με επίγεια μέσα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ο δεύτερος πυροσβέστης, ωστόσο, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια όμως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις, λόγω των τραυμάτων που φέρει στη θωρακική χώρα.

Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, αυτό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκεται σε χαράδρα και στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια