«Θερμή» υποδοχή Τσαβούσογλου στον Κοτζιά στη Σμύρνη

Ελλάδα
«Θερμή» υποδοχή Τσαβούσογλου στον Κοτζιά στη Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις φιλίας αλλά με βαριές σπόντες στη συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου

Στη Σμύρνη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να παρευρεθεί, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα  εγκαίνια του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στο ανακαινισμένο νεοκλασικό Μέγαρο Καπετανάκη.

Στο, κατά τ’ άλλα, θετικό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στους κ. Κοτζιά και κ. Τσαβούσογλου, υπήρξαν και οι στιγμές έντασης με φόντο τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε πρώτος το λόγο υπογραμμίζοντας:

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που τις συνδέει η γεωγραφία και η ιστορία. Εκπροσωπούμε δύο μεγάλους πολιτισμούς. Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Οι γλώσσες μας μοιράζονται πάνω από 5.000 λέξεις. Αυτά φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Από καιρού εις καιρόν δεν μπορούμε να τα βρούμε, οι σχέσεις μας περνούν ταραχώδεις μέρες. Δεν είναι μυστικό οι διαφορές μας, αλλά εμείς βλέπουμε τη συνεργασία και το διάλογο ως λύση  και δεν θα επιτρέπαμε σε πραξικοπηματίες που θα είχαν στοχεύσει την Ελλάδα να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας».

Ο Νίκος Κοτζιάς με της σειρά του είπε πως: «Εμείς σταθήκαμε στο πλευρό της Τουρκίας στο πραξικόπημα», επισημαίνοντας ότι παρά τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News