Ελλάδα

Βάζουν λάδι στα χέρια τους και… χαϊδεύουν τα εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη  

Βανδαλισμός με λάδι σημειώθηκε και στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σημειώθηκε νέο κρούσμα με λάδι σε εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη στο κεντρικό κτίριο της οδού Κουμπάρη.

Χθες Κυριακή, εργάσιμη μέρα για το μουσείο, άγνωστοι μπήκαν στο ισόγειο, εκεί όπου και εκτίθεται η μόνιμη συλλογή του μουσείου και έριξαν λιπαρή ουσία στις βάσεις και το πάτωμα.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Μουσείο, δεν προκλήθηκαν ζημιές στα εκθέματα μιας όλα βρίσκονται μέσα σε γυάλινο προστατευτικό ενώ λέρωσαν τις βάσεις και τα τζάμια.

Σύμφωνα με την τακτική τους οι γυναίκες βάζουν λιπαρή ουσία στα χέρια τους και χαϊδεύουν τα εκθέματα.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, πάντως, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη:

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση,  τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια