Νέα σχολική χρονιά: Oι αλλαγές που θα εφαρμοστούν φέτος

Ελλάδα
Νέα σχολική χρονιά: Oι αλλαγές που θα εφαρμοστούν φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προ των πυλών είναι η νέα σχολική χρονιά 2018 - 2019, με τις αλλαγές - ωστόσο - που αναμένεται να «δουν», φέτος, γονείς και μαθητές, να είναι αναμενόμενες

Πότε ανοίγουν τα σχολεία;

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για το διδακτικό έτος 2018-2019.

Κάθε σχολική χρονιά, το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία ωστόσο των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

«Η τσάντα στο σχολείο»

Για δεύτερη χρονιά θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα του Υπουργείου, με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο», κατά το οποίο έχει οριστεί κάθε Παρασκευή, η σχολική τσάντα των μαθητών, να παραμένει στο σχολείο. Έτσι οι γονείς και φέτος θα υποδέχονται τα παιδιά τους στο σπίτι για Σαββατοκύριακο χωρίς τις τσάντες τους.

Αναλυτικότερα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπως ανακοίνωσε υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο», μετά την εφαρμογή της στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-18. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων, η τσάντα των μαθητών/μαθητριών θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα για τουλάχιστον δυο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News