Στην Εισαγγελία ο Αριστείδης Φλώρος - Έρευνα για εμπλοκή γιατρών στην υπόθεση

Ελλάδα
Στην Εισαγγελία ο Αριστείδης Φλώρος - Έρευνα για εμπλοκή γιατρών στην υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην Εισαγγελία ο Αρ. Φλώρος μετά το σάλο που ξέσπασε και τη σύλληψή του.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, προκειμένου να εκτελεστεί το διατακτικό του βουλεύματος, με το οποίο επιστρέφει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ο Αριστείδης Φλώρος που είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa ενώ στη συνέχεια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. 

Έφεση στο βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελίας Διαφθοράς που θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

«Ας μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας, γιατί μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης κι ενώ είναι πανθομολογούμενο ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει κάνει τεράστια ζημιά στην ελληνική κοινωνία, δε τον καταργεί», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν κάποιος είναι τρομοκράτης, ή βαρύς ποινικός, ή ισχυρός ή έχει χρήματα, έχει άλλου είδους αντιμετώπιση με το νόμο Παρασκευόπουλου, τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη, αυτό δεν είναι Κράτος Δικαίου, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ανεχθούμε».«Υπουργοί Δικαιοσύνης έρχονται και φεύγουν, ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι εκεί», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News