Ελλάδα

Oλονύχτια επιχείρηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Για 5η ημέρα, να «καπνίζει» ακόμη το πλοίο στην πύλη Ε12 του Πειραιά.

Μπορεί οι εναπομείνασες εστίες φωτιάς στα γκαράζ του πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» στον Πειραιά να μην έχουν σβήσει, αλλά έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Και αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα πια. Αποτέλεσμα αυτού όμως σήμερα για 5η ημέρα, να «καπνίζει» ακόμη το πλοίο στην πύλη Ε12 του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Εχει ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφοράς οχημάτων και ήδη 70 από τα 220 έχουν μεταφερθεί, ενώ έγινε ολονύκτια επιχείρηση να βγουν αρκετά φορτηγά. Μάλιστα, έγινε σύμφωνα με το iefimerida.gr και διάλειμμα 3 ωρών στην επιχείρηση για να μην κινδυνέψει κανείς.

Αποκαταστάθηκε η κλίση

Αναφορικά με την κλίση του πλοίου, ήδη έχει αποκατασταθεί και πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκε εντολή εκκένωσης του πλοίου. Η εντολή αφορούσε στους πυροσβέστες που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου ,ενώ παραμένουν ακόμα δεκάδες ΙΧ στο γκαράζ.

Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα, καθώς μέσα βρίσκονταν πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι εκτελώντας εργασίες. Ωστόσο το πλοίο πήρε ξαφνική κλίση 7 μοιρών και εικάζεται ότι έγινε κάποια μετατόπιση υδάτων στο εσωτερικό του από τα αριστερά στα δεξιά. Γι' αυτό και άνοιξαν νέες οπές στη δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά. Αργότερα η κλίση μειώθηκε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια