Ελλάδα

Εκκενώθηκε το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η διαδικασία εκκένωσης οδήγησε σε έντονη κινητικότητα στο πλοίο καθώς υπήρξε κλίση 7 μοιρών.

Μεγάλη κινητικότητα επικράτησε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ζητήθηκε η άμεση εκκένωσή του. Η εντολή αφορούσε στους πυροσβέστες που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου ,ενώ παραμένουν ακόμα δεκάδες ΙΧ στο γκαράζ.

Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα, καθώς μέσα βρίσκονταν πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι εκτελώντας εργασίες. Ωστόσο το πλοίο πήρε ξαφνική κλίση 7 μοιρών και εικάζεται ότι έγινε κάποια μετατόπιση υδάτων στο εσωτερικό του από τα αριστερά στα δεξιά. Γι' αυτό και ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν νέες οπές στη δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά. Επίσης μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα.

Σταδιακά η εικόνα του πλοίου μετά την κλίση που πήρε άρχισε να βελτιώνεται μετά τη διαδικασία εκκένωσης. 

Yπενθυμίζεται ότι άνοιξε πλέον η μπουκαπόρτα του πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Πειραιά και βγήκαν από το γκαράζ τα  φορτηγά.

(Εκκένωση του πλοίου και απομάκρυνση αντικειμένων από το εσωτερικό του)

Αρκετά αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν μέσα στο γκαράζ και έφτασαν και τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Πως θα γίνει η αποζημίωση των ιδιοκτητών 

Στη διαδικασία για τις αποζημιώσεις των επιβατών που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρθηκε ο Κώστας Μπερτσιάς ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και όπως είπε: «η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν - με βάση όσα ορίζει ο νόμος - τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών».

Όπως είπε ο κ. Μπερτσιάς σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά. Σχετικά με τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση από την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης του πλοίου.

 Σε ότι αφορά τα προσωπικά είδη των επιβατών που έχουν δοθεί προς φύλαξη με απόδειξη ο κ. Μπερτσιάς γνωστοποίησε ότι θα αποζημιωθούν, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αναγγείλουν τις ζημιές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τις αποσκευές που δεν τις είχαν δώσει προς φύλαξη. «Υπάρχει νόμος που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία», πρόσθεσε ο κ. Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια