Ελλάδα

Απεργία στα Πανεπιστήμια, πριν καλά - καλά ανοίξουν

Με απεργία τις πρώτες ημέρες της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν το νέο ακαδημαϊκό φθινόπωρο οι πανεπιστημιακοί, κατηγορώντας τον συνάδελφό τους πανεπιστημιακό και υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι τους αγνοεί.

Μάλιστα, η απεργία χαρακτηρίζεται προειδοποιητική, και εάν αποφασιστεί να συνεχιστεί, θα επηρεάσει τη διδασκαλία των μαθημάτων και θα καθυστερήσει τον χρόνο λήψης του πτυχίου των τελειόφοιτων.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών είναι οι χαμηλές απολαβές τους. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθης Ευσταθόπουλος, υπενθυμίζει ότι σε συναντήσεις που είχε εντός του έτους η ΠΟΣΔΕΠ με τον υπουργό Οικονομικών (αλλά και αργότερα με εκπροσώπους του) υπήρξε δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση από την κυβέρνηση του μισθολογίου των μελών ΔΕΠ.

Επιπλέον, όπως παρατηρεί ο κ. Ευσταθόπουλος, «ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών καθηγητών».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Δυστυχώς, ο υπουργός δεν άνοιξε μέχρι σήμερα κανέναν δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ, και έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμιά συγκεκριμένη ενέργεια που να δείχνει ότι έχει διάθεση να επανεξετάσει το θέμα. Για την ΠΟΣΔΕΠ το θέμα αυτό είναι κορυφαίο και πρώτο στη λίστα των διεκδικήσεών της», τονίζει ο κ. Ευσταθόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια