«Η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ δε συνδέεται με την τραγωδία στην Αττική»

Ελλάδα
«Η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ δε συνδέεται με την τραγωδία στην Αττική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη εκδίδει ανακοίνωση για τον Κώστα Καρακατσιανόπουλο

Με αφορμή την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου του ΕΚΑΒ Κώστα Καρακατσιανόπουλου, το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εκδίδει ανακοίνωση για το σχετικό γεγονός.

Μάλιστα, φήμες υπήρχαν πως η παραίτησή του συνδέεται άμεσα με τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Όμως το Υπουργείο έρχεται να αποκαταστήσει όσα λέγονται:

«Με αφορμή την παραίτηση του Κ. Καρακατσιανόπουλου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ, η οποία σε δημοσιεύματα επιχειρήθηκε να συνδεθεί με την τραγωδία στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

> Οι λόγοι παραίτησης του από το 2015 Προέδρου του ΕΚΑΒ είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν. Χρέη Προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν Αντιπρόεδρος του φορέα. Παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών.

> Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν- με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News