Η καταστροφή στην Κινέτα από ψηλά - Αποκαρδιωτικές εικόνες

Ελλάδα
Η καταστροφή στην Κινέτα από ψηλά - Αποκαρδιωτικές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά στην Κινέτα τον Ιούλιο κατέγραψε η Ομάδα Up Drones. Η τραγωδία νωπή, η καταστροφή μεγάλη. Οι εικόνες πραγματικά αποκαρδιωτικές, καθώς είναι ασύλληπτο και ανυπολόγιστο το μέγεθός της.

Χιλιάδες στρέμματα ελατόδασους έγιναν στάχτη. Εκεί που κάποτε υπήρχε ζωή, τώρα το τοπίο είναι σεληνιακό. Περιουσίες από τη μία στιγμή στην άλλη έγιναν στάχτη, μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, και οδικό δίκτυο.  

Μπορεί να μην θρηνήσαμε θύματα στην Κινέτα όπως στο Μάτι, ωστόσο η καταστροφή είναι εξίσου μεγάλη, από την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από την περιοχή, ενώ βλέποντάς μέσα από το φακό του drone αντιλαμβάνεται κανείς και το μέγεθός της.   

Οι καταστροφές στα Γεράνεια και στον οικισμό της Κινέτας εκτείνονται σε έκταση 60 χιλιάδων στρεμμάτων και το κόστος είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή.

Ένα καταπράσινο τοπίο, μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε «κρανίου τόπος», καθώς η πορεία της φωτιάς με την βοήθεια των θυελλωδών ανέμων, πέρασε από το δάσος και από τους οικισμούς, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News