Ελλάδα

Ξεκινάει από τη Βόρεια Ελλάδα η φθινοπωρινή εξόρμηση της ΝΔ

Με αφορμή την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναπτύσσεται η νέα φθινοπωρινή εξόρμηση της Ν.Δ. από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ύστερα από οδηγίες του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτές, τομεάρχες, γραμματείς, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, μέλη της ΟΝΝΕΔ και τοπικά στελέχη προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και την Αν. Μακεδονία-Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος).

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης και συντονισμού των δράσεων και εκδηλώσεων της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα.

Η επίσκεψη του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά τα στενά εθιμοτυπικά όρια μέσα στα οποία γίνονταν οι επισκέψεις αυτές στο παρελθόν. Τα στελέχη της Ν.Δ. έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Στόχος είναι να αναδειχτεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η Ν.Δ. το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τομεάρχες, οι βουλευτές, οι γραμματείες, τα μέλη της Π.Ε., τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. και η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη συμπρωτεύουσα, καθώς και στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέματα που αφορούν το νέο status quo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας, την παιδεία και τον ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία.

Παράλληλα, θα γίνουν επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν στοχευμένα επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, και σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα που με αφορμή τη ΔΕΘ ξεφεύγει από τα στενά όρια της επίσκεψης και ομιλίας στην Έκθεση και συγκροτεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων με ευρύτερη θεματολογία και δράση στη Β. Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πάνω από 250 στοχευμένες επισκέψεις κλιμακίων και 17 εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, καθώς και μεγάλες εκδηλώσεις στον νομό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι Γραμματείες της Ν.Δ. θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (10-14/09), με θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα, την ψήφο στους αποδήμους, τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης σε οικονομία και ασφάλεια, τις πολιτικές για την προστασία της οικογένειας, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού, τους Ρομά, τα νέα δεδομένα στα Βαλκάνια, καθώς και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι οποίες περιλαμβάνουν ζητήματα εθελοντισμού, δημόσιου διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού, ενώ στο ανοικτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου θα λειτουργούν κιόσκια με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων.

Κορύφωση όλων αυτών των εκδηλώσεων η κεντρική ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Λευτέρης Αυγενάκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση»

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «η εικόνα της μιζέριας, της ανικανότητας και του διχασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα των έργων, της ενότητας, της προόδου και της αισιοδοξίας. Η συνεχής και εξωστρεφής παρουσία της Ν.Δ. αναδεικνύει ότι δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζουμε, από κοινού με τους πολίτες, την επόμενη ημέρα.

Ζητάμε από τους πολίτες να συμπορευτούμε σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας. Αυτή είναι η πρόκληση της επόμενης ημέρας και δε συνδέεται μόνο με τα μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση».

Σχόλια