Ελλάδα

Άγιο Όρος: Ο Τζόναθαν Τζάκσον χάρισε το βραβείο ΕΜΥ στην Παναγία

Στην Παναγία χάρισε το βραβείο του ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζόναθαν Τζάκσον, που για άλλη μία φορά επισκέφτηκε το Άγιο Όρος

Ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ, Τζόναθαν Τζάκσον, συγκίνησε ιδιαίτερα με τη συμβολική κίνηση του, να χαρίσει στην Παναγία του βραβείο ΕΜΥ 2005 (αντίστοιχο του Όσκαρ) που είχε διακριθεί για το ταλέντο του στην ηθοποιία.

Ο κ. Τζάκσον βρίσκεται στην Μεγίστη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Αγρυπνίας στο Συνοδικό, όπου οι πατέρες πρόσφεραν το παραδοσιακό κέρασμα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αποκάλυψε την έκπληξη!

Είχε μαζί του το χρυσό αγαλματίδιο και το παρέδωσε στο φιλοξενούμενο Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο.

Στη συνέχεια ο Ηγούμενος Εφραίμ, σύμφωνα με τον ιστότοπο vimaorthodoxias.gr, ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για την απόφαση του αυτή και του ευχήθηκε κάθε ευλογία στη ζωή και στην καριέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Τζάκσον, έχει βαφτιστεί χριστιανός και έχει επισκεφτεί στο παρελθόν με τη σύζυγό του και τα παιδιά του τα οποία και αυτά τα βάπτισαν ορθόδοξους χριστιανούς, το Άγιο Όρος, που δηλώνει λάτρης του και πιστός Χριστιανός.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός επισκέπτεται το Άγιο Όρος και συμμετέχει στις αγρυπνίες.

Ο Τζόναθαν Τζάκσον σε παλαιότερο μήνυμά του μιλάει για την Ελλάδα, την ορθοδοξία, την μεταστροφή του, καθώς και για την βαθιά του πίστη.

Σημειώνεται πως το 2012, κατά τη βράβευσή του με ένα ακόμη Emmy, ο 32χρονος σταρ του Χόλιγουντ έκανε τον σταυρό του, επικαλέστηκε τη Χάρη της Αγίας Τριάδας και το έλεος της και στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τους μοναχούς του Αγίου Όρους, καθώς -όπως είπε - προσεύχονται αδιαλείπτως για τη σωτηρία του κόσμου.

 

 

Σχόλια