Λαμπροί εορτασμοί για την 3η Σεπτέμβρη από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελλάδα
Λαμπροί εορτασμοί για την 3η Σεπτέμβρη από το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και σχεδιάζουν με προσοχή τις εκδηλώσεις.

Ανάδειξη του λαμπρού παρελθόντος της παράταξης θα επιχειρήσει το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο λόγος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 44 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, που ήδη σχεδιάζεται με λεπτομέρειες από τη Χαριλάου Τρικούπη. Στόχος είναι η προβολή των στοιχείων που επέτρεψαν στο ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσει τον κόσμο τη δεκαετία του 1980-1990 και η εμφάνιση του Κινήματος Αλλαγής ως φυσικής συνέχειας του τελευταίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εορτασμός που επελέγη να γίνει φέτος στον κόσμο του Κινήματος θα έχει χαρακτήρα ημερίδας, καθώς θα υπάρξουν τρία πάνελ, ένα με θέμα τον πατριωτισμό, ένα με θέμα τους δημοκρατικούς θεσμούς και ένα άλλο με θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Ουσιαστικά, τα τρία αυτά θέματα είναι η κοινωνική και πολιτική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

Τις λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ανέφερε στη “Νέα Κρήτη” ο Ηρακλειώτης βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Η ιστορική 3η Σεπτέμβρη 1974 συνδέεται με τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας, στην ανάπτυξη της Ελλάδας, στην επίτευξη υψηλού βιοτικού επιπέδου και στη δημιουργία της μικρομεσαίας τάξης.

»Το ΠΑΣΟΚ όπως κάθε χρόνο τιμά την 3η Σεπτέμβρη με πολιτική επετειακή εκδήλωση που συνδέει την ιστορία του με τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις. Φέτος η 44η εκδήλωση θα γίνει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 3 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. και, εκτός από την πολιτική ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, θα πραγματοποιηθούν τρία τραπέζια πολιτικού διαλόγου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η πολιτική ομιλία της σημερινής προέδρου και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία θα επιχειρήσει με την ομιλία της να δώσει το στίγμα του κόμματός της για το επόμενο διάστημα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως η κ. Γεννηματά θα μιλήσει για την επόμενη μέρα της χώρας σε περίπτωση που οι κάλπες δείξουν ένα ενισχυμένο εκλογικά Κίνημα Αλλαγής, ενώ δε θα παραλείψει να ασκήσει κριτική τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

Επόμενος σταθμός στον σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη είναι στις 10 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί η κ. Γεννηματά θα μιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ θα κάνει σαφές το προγραμματικό πλαίσιο της χώρας.

Η ομιλία της θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις από τη μια, αναδεικνύοντας από την άλλη το προφίλ του πολιτικού σχηματισμού εκείνου που διαφοροποιείται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Η διαφοροποίηση θα γίνει ξεκάθαρη ως προς τον πολιτικό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά του και στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, έναν πολιτικό χώρο που ιστορικά και κοινωνικά συνδέθηκε με το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά θα καταθέσει σειρά προτάσεων για τη νέα περίοδο, ώστε ο πολίτης να μη νιώθει το μέλλον του ως κοινωνικά και εισοδηματικά αβέβαιο. Το στίγμα της ομιλίας της κ. Γεννηματά έδωσε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η επίσκεψη στη ΔΕΘ και η ομιλία της προέδρου Φώφης Γεννηματά έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία, αφού θα αναδείξει την ανάγκη για εθνική και κοινωνική αφύπνιση και απαγκίστρωση από το διχαστικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με αλλαγή πολιτικής, προκειμένου η χώρα να μπει σε μια πορεία νέας ανάπτυξης. Θα αναδείξει το σχέδιό μας, το Σχέδιο “Ελλάδα” για την επιχειρηματικότητα, την εργασία και την κοινωνική ωφέλεια, για να παραχθούν νέα εισοδήματα, νέος πλούτος αλλά ταυτόχρονα να δρομολογηθούν πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, παραγωγούς, επιστήμονες, μικρομεσαίους αλλά και τους αδύναμους. Η πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση που θέλουμε προωθεί κράτος που υπηρετεί και σέβεται τον πολίτη και ενώνει αντί να διχάζει τον λαό».

Άνοιγμα στη νεολαία: Επένδυση στη νέα γενιά

Είναι πασιφανές πως το Κίνημα Αλλαγής θέλει να επενδύσει στη νέα γενιά. Αυτό θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά συνθήματα τόσο στην επετειακή εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη όσο και στην ομιλία της κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ρώτησε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ το 1974 αλλά και σε όλη τη μεταπολίτευση εξέφραζε το νέο με καινοτόμες πολιτικές, τομές και αλλαγές στους θεσμούς που εκσυγχρόνισαν τη χώρα. Όλες οι σύγχρονες και προοδευτικές αλλαγές έγιναν σε σύγκρουση με τον συντηρητισμό που εξέφραζε η Ν.Δ. και τον ερμαφρόδιτο λαϊκισμό και κρατισμό της παραδοσιακής Αριστεράς.

Σήμερα, μετά από τη δίνη της κρίσης, η χώρα χρειάζεται ξανά μια νέα εμπνευσμένη πολιτική για το νέο, την οποία εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, που θεωρεί ως προϋπόθεση της νέας πορείας τη συγκρότηση Εθνικής Στρατηγικής για τον οδικό χάρτη της χώρας και τις πολιτικές προτεραιότητες που θα σπάσουν τα δεσμά, τις αγκυλώσεις και τους φραγμούς στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις και θα σταματήσουν τον φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης και της φτωχοποίησης των μικρομεσαίων, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής με ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος».

Συνεχίζοντας ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως «σε αυτό το προσκλητήριο εθνικής και κοινωνικής αφύπνισης καλούμε όλους τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους, εργαζόμενους, ανέργους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, να μετέχουν πολιτικά και κοινωνικά. Η εμπειρία των παλαιότερων και ικανών στελεχών μας, σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και την ορμή των νέων, μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της μεταμνημονιακής λιτότητας που επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ και της συντηρητικής παλινόρθωσης που προωθεί η Ν.Δ., ώστε να βρεθεί σε ένα νέο κύκλο ευημερίας και προόδου σε στέρεες βάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News