default-image

24 ώρες χωρίς ρεύμα η Ύδρα - Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ελλάδα
24 ώρες χωρίς ρεύμα η Ύδρα - Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 09:30, η Υδρα. 

Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες και χάος έχει προκληθεί σε καταστήματα και νοικοκυριά. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την Κυριακή, 26 Αυγούστου». 

Η υδροδότηση της Ύδρας

Εν τω μεταξύ η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει τις επόμενες ώρες στη νήσο Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Η υδροφόρα διατέθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και μετά  από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση  από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr όπως είπε ο δήμαρχος Υδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 05:30 το πρωί και έκτοτε το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα.

Πρόσθεσε δε ότι πλέον η Υδρα έχει μείνει και χωρίς νερό καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται τα αντλιοστάσια.

«Το νησί άντεξε οκτώ ώρες με τα αποθέματα που είχε. Από τη ΔΕΗ μας λένε ότι είναι θέμα ωρών η αποκατάσταση χωρίς όμως να μας ενημερώνουν που οφείλεται η βλάβη», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού.

Σημείωσε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για να φέρει υδροφόρα στο νησί

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη.

Σχετικά ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Οπως τονίζεται με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ  ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News