default-image

Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις και ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις

Ελλάδα
Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις και ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία αναμένεται η άνοδος στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Έφτασε η ώρα που περιμένουν με αγωνία χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωσή τους θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου. Με την ανακοίνωση των βάσεων 2018 οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ θα αναρτηθούν και στα λύκεια της χώρας.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας στην πλατφόρμα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο), θα μπορούν να δουν τη σχολή στην οποία έχουν πετύχει την εισαγωγή τους.

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από νωρίς το πρωί και έτσι δε θα χρειαστεί να περιμένουν αγωνιωδώς πάνω από τους υπολογιστές τους μέχρι το μεσημέρι, όπως έγινε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Οι εκτιμήσεις

Ραγδαία άνοδος στα Παιδαγωγικά Τμήματα, μικρή αύξηση των βάσεων στο 1ο και το 4ο πεδίο και πτώση των βάσεων στο 2ο και το 3ο πεδίο είναι μια γενικότερη εκτίμηση των βάσεων. Συγκεκριμένα:

* Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.

* Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές Σχολές), αναμένεται γενική πτώση των βάσεων. Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου, βέβαια, αναμένεται μικρότερη πτώση.

* Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές), αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

* Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα των βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες σχολές.

Τέλος, τα Παιδαγωγικά Τμήματα όλης της χώρας, που μοιράστηκαν φέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναμένεται να εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News