Ελλάδα

Τρεις αλλοδαποί ομολόγησαν ότι σκότωσαν τον φοιτητή για ένα κινητό

Τρεις αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί για το θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα στου Φιλοπάππου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Πακιστανούς, έναν 17χρονο και έναν 26χρονο, και έναν Ιρακινό. Οι Πακιστανοί εντοπίστηκαν στην Ειδομένη, ο Ιρακινός στην Αθήνα.

Οι τρεις προσαχθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ομολογήσει την πράξη τους, αρνούμενοι όμως ότι έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στο γκρεμό. Υποστηρίζουν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν εκείνον και την φίλη του με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού, ο νεαρός αντιστάθηκε, παραπάτησε, γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό.

Τους δύο εκ των συλληφθέντων τους έχει αναγνωρίσει και η Πορτογαλλίδα φίλη του άτυχου Νίκου.

Αμέσως μετά τη ληστεία απενεργοποίησαν τα κινητά τους και κλείδωσαν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φοβούμενοι ότι θα τους εντοπίσουν.

Ακολούθως, οι δύο Πακιστανοί προσπάθησαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Πήγαν οδικώς στη Θήβα και στη συνέχεια στην Ειδομένη όπου από κρυφά περάσματα θα επιχειρούσαν να περάσουν στα Σκόπια και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.

Το κινητό του άτυχου Νίκου βρέθηκε στο χώρο έγινε το περιστατικό και της Πορτογαλλίδας 30 μέτρα από το σημείο της επίθεσης, καθώς όπως φαίνεται, οι ληστές φεύγοντας το πέταξαν.

Να σημειωθεί ότι οι δύο εκ των προσαχθέντων είναι σεσημασμένοι για ληστείες με τον ίδιο τρόπο, στην ίδια περιοχή, ενώ ο 17χρονος, παρότι βρίσκεται μόνο ένα χρόνο στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί αρκετές περιοχές για ληστείες τέτοιου τύπου.

Πώς έφθασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί

Ανδρες της ομάδας ΟΠΚΕ κατάφεραν να μάθουν πολύ γρήγορα ποιοι ήταν οι τρεις δράστες και να ξεκλειδώσουν την ταυτοποίησή τους.

Η 23χρονη, εδώ και πολλές ημέρες είχε αναγνωρίσει μετά βεβαιότητας, μάλιστα, τους δύο, στις φωτογραφίες που της είχαν δείξει.

Τα αποτυπώματα του ενός μάλιστα βρέθηκαν σε ένα σακουλάκι στην τσάντα της Πορτογαλλίδας.

Οι αστυνομικοί είχαν επίσης την πληροφορία ότι οι δύο επιχειρούν να διαφύγουν στο εξωτερικό και εδώ και ημέρες κλιμάκιο βρέθηκε στην Ειδομένη προσπαθώντας να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει, όπως και έγινε.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια