Συγκλονίζει ο διασωθείς στις Οινούσσες: «Πάλευα 14 ώρες στη θάλασσα»

Ελλάδα
Συγκλονίζει ο διασωθείς στις Οινούσσες: «Πάλευα 14 ώρες στη θάλασσα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιωάννης Πολιτάκης περιγράφει πως σώθηκε, μετά από 14 ολόκληρες ώρες στη θάλασσα

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε από τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι να εντοπιστεί σώος στις 8 το πρωί του Σαββάτου περιγράφει ο Ιωάννης Πολιτάκης, μετά την ανατροπή σκάφους στις Οινούσσες, που ε΄χιε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 68χρονου Ελληνοαμερικανού φίλου του, Πλάτων Καβάφη, και την εξαφάνιση του 22χρονου γιού του.

«Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε το παιδί» δήλωσε συγκλονισμένος ο κ. Πολιτάκης, ο οποίος, μάλιστα, είναι και νονός του 22χρονου.

Όπως λέει «14 ώρες ήμουν μέσα στη θάλασσα και πάλευα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έβλεπα ότι πάει καλά ας πούμε, να με βγάλει κάπου, έστω στην Τουρκία. Και πήγαινα κι εγώ, προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός».

Εξηγώντας τι συνέβη μέχρι να βυθιστεί το σκάφος «Ασπασία» του Πλάτωνα Καβάφη, ο κ. Πολιτάκης είπε ότι «ο καιρός ήταν πολύ καλός Φύγαμε 2 η ώρα το μεσημέρι και 3:25 το σκάφος πήρε νερό, με αποτέλεσμα να γεμίσει με νερό ξαφνικά μέσα στα πόδια μας. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο, το δεύτερο μπουγέλο το νερό έξω. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμνη. Η πλώρη του επάνω. Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου 1,5 ώρα».

Η συνέχεια της διηγήσης του είναι συγκλονιστική καθώς περιγράφει πώς προσπάθησαν να σωθούν όλοι μαζί με ένα σκοινί. «Προσπάθησα εγώ και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, με την έννοια να πιαστούμε για να μη χαθούμε. Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί».

Ο 22χρονος, σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποια στιγμή θεώρησε σωστό να αφήσει το σχοινί και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδελφή του παιδιού μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει και αυτή το σχοινί, να πάει πίσω από τον αδερφό της, να τον φέρει πίσω».

Όσο για τον 68χρονο Ελληνοαμερικανό που έχασε τη ζωή του, ο κ. Πολιτάκης αποκάλυψε ότι άφησε και το σχοινί και πιάστηκε από κάτι που επέπλεε για να ξεκουραστεί αλλά όταν αυτό βούλιαξε, άρχισε να του ζητάει βοήθεια. «Μου λέει, μη με αφήνεις, μη με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί. Είχε φύγει πάνω πάνω 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του. Έβλεπα ότι ήταν αδύνατον να πάω κοντά του και δε μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί» κατέληξε τη συγκλονιστική του περιγραφή ο κ. Πολιτάκης.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News