default-image

«Λεκτική άσκηση» η συγγνώμη

Ελλάδα
«Λεκτική άσκηση» η συγγνώμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

...Τάδε έφη Ρένα Δούρου. Η γνωστή περιφερειάρχης Αττικής. Αυτή που δεν άσκησε καθόλου συντονιστικό έργο κατά τη διάρκεια της τραγικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Αυτή που δεν εφάρμοσε κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Γράφει ο Αντώνης Ν. Βγόντζας

Η μεγάλη υπεύθυνη, μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του. Αυτή που δεν έχει ασυλία. Μόνον μια γιγαντιαία προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, στα όρια μιας εγκληματικής και κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας, μόνον αυτή μπορεί να τη σώσει.

Αθεράπευτα λάθη του Κράτους Δικαίου, και ειδικά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Συνεχίζω να ελπίζω. Οι εκατό ψυχές που χάθηκαν μέσα στη λάβα της πυρκαγιάς δε θα ησυχάσουν ποτέ, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη. Και πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι δε θα υπάρχουν δικαστές και εισαγγελείς που θα πάρουν πάνω τους οποιοδήποτε σχέδιο συγκάλυψης. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο, στο επίπεδο του Αρείου Πάγου, που θα τους κυνηγούν ως Ερινύες, όχι υποθετικές, όχι μεταφυσικές, σε όλη τους τη ζωή, αν συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε σχέδιο διάπραξης του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας. Ελπίζω στα όρια βεβαιότητας ότι υπάρχουν «δικαστές στην Αθήνα». Και όχι μόνον δικαστές στο Βερολίνο στα χρόνια του αυταρχικού Μεγάλου Φρειδερίκου.

Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι η αυξανόμενη χυδαιότητα των κυβερνητικών στελεχών. Χυδαιότητα στη φόρμα του λόγου τους. Στον τρόπο που εκφράζονται. Από τον Πάνο Καμμένο, τον πρωταγωνιστή κάθε χυδαιότητας, έως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δεν μπορείς να λες και να ισχυρίζεσαι κατάμουτρα στο πρόσωπο των συγγενών και στο πρόσωπο της οργισμένης ελληνικής κοινωνίας ότι φταίνε τα θύματα. Δεν μπορείς να φτύνεις τον ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι μια πλατιά εξαπλωμένη πολεοδομική αναρχία, αυτή φταίει για τους εκατό αδικαιολόγητα χαμένους νεκρούς. Τότε γιατί δε φτύνεις στο πρόσωπό σου, κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε, όταν με τις υπογραφές δύο δικών σου υπουργών ανεστάλησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων με διοικητικές αποφάσεις, που είχαν εξοπλιστεί με το κύρος δικαστικών αποφάσεων;

Οι «πτωματοφάγοι» και οι σκελετοί της τραγωδίας κρύβονται στα δικά σας κομματικά γραφεία και στις δικές σας ιστορικές ντουλάπες.

«Η λεκτική άσκηση συγνώμης» της Ρένας Δούρου, ακόμα και για μια συγνώμη που ποτέ δε διατυπώθηκε ευθέως από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα (από τον Τσίπρα μέχρι τον αρχηγό της Πυροσβεστικής), αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα των κυβερνητικών στελεχών έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Από τον φόβο τους; Από τον πανικό τους; Ή από τον τρόμο τους μπροστά στις κυρώσεις, που προβλέπει κάθε δημοκρατική κοινωνία;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News