Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Περιφέρειες Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας & Αττικής

Ελλάδα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Περιφέρειες Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας & Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενική γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τις αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων στις περιοχές που προβλέπουν αυτές, και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Τετάρτη, στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος) και Αττικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr).

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επιπλέον, απευθύνει έκκληση στους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News