Ελλάδα

"Βοήθεια, έχουμε καεί". Κοριτσάκι στα βράχια - Συνταρακτική μαρτυρία αστυνομικού

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, στη φονική φωτιά στην Αττική, αλλά και ανθρώπων που βρέθηκαν επίκεντρο της καταστροφής, καθώς κλήθηκαν να βοηθήσουν

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι εικόνες θα τον συνοδεύουν για πάντα. Ο αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής και κλήθηκε μαζί με άλλους αστυνομικούς να βοηθήσει και έζησε στιγμές που σοκάρουν και δύσκολα θα ξεχάσει.

Βρέθηκε όπως λέει πρώτα στον Νέο Βουτζά. Είχαν κατεύθυνση προς Μάτι όταν, όπως λέει, “μας σταματά ένας κύριος τρελαμένος και ζητά να τον βοηθήσουμε. Οι γονείς του είναι μέσα σε ένα σπίτι στην πρώτη είσοδο του Βουτζά και δεν μπορεί να πάει εκεί να δει πως είναι”. Βοήθησαν τον άνθρωπο, οι ηλικιωμένοι σώθηκαν και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν για το Μάτι.

“Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12-13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50-70 αυτοκίνητα καμμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δεν βρήκαμε τίποτα. Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και “τι είναι” “ποιος είναι” “έχουμε καεί, που ήσασταν”… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας. Έλεγε ο άλλος: “όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμμένη από μένα”.

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε τον αρχιφύλακα την ώρα που κουβαλούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως περιγράφει εκείνες τις ώρες δεν σκάφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο. Η συνέχεια της περιγραφής του ωστόσο προκαλεί ρίγη. Πλέον οι μαρτυρίες των κατοίκων τον οδηγούσαν σε νεκρούς.

“Πήρα έναν συνάδελφο, με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Έρχονται δυο διασώστες. Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: “Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι.” Ένα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό”.

Πηγή: thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια