Ελλάδα

Μάτι: Δεν είχαν καμία επαφή αστυνομία και πυροσβεστική

Συνεχείς αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το αλαλούμ που επικράτησε την ημέρα της τραγωδίας και φαίνεται πως συνετέλεσε και αυτό να βιώσει η χώρα μια πρωτοφανή τραγωδία από τη φωτιά στο Μάτι.

Τα όσα καταγράφονται σε επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας θα πάρουν τον δρόμο για τον Εισαγγελέα που ερευνά ευθύνες για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Τι αποδεικνύεται με τα έγγραφα αυτά; Ότι η Αστυνομία δεν είχε καμία απολύτως επαφή με την Πυροσβεστική. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι δυο πλέον κρίσιμες υπηρεσίες για τη διάσωση των ανθρώπων δεν μπορούσαν να μιλήσουν ούτε στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» την μαύρη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούν χρέη εκφωνητή στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι όμως δεν απαντούσε κανείς.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται, υπάρχουν πέντε διαφορετικοί αριθμοί κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ωστόσο σε κανέναν από αυτούς δεν υπήρχε άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η μόνη επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ των δυο αυτών νευραλγικών υπηρεσιών ήταν όταν ένας πυροσβέστης κάλεσε στο 100, στην Άμεση Δράση δηλαδή, για να αναφέρει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτι στον Νέο Βουτζά!

Ως τώρα υπήρχαν καταγγελίες Αστυνομικών ότι και οι ίδιοι δεν είχαν επαφή με το δικό τους κέντρο, αλλά και καταγγελίες που έλεγαν ότι δεν υπήρχαν κατευθύνσεις και συντονισμός, τώρα όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν ντοκουμέντα που «καίνε» τους υπευθύνους.

thecaller

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια