Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης- Ποιος αναλαμβάνει

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική που στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους.

Ο Γιάννης Καπάκης επισκέφτηκε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη στον οποίο και υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη παραίτηση της κυβέρνησης ήρθε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος παραιτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Πλέον ο Ιωάννης Ταφύλλης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά την παραίτηση του Γιάννη Καπάκη.

Ποιος είναι ο νέος γγ Πολιτικής Προστασίας 

Καθήκοντα γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταφύλλης, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Καπάκη, ο οποίος υπέβαλε νωρίτερα την παραίτησή του.

Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια