default-image

Αλλάζει η ώρα έναρξης των μαθημάτων; Ποιο σενάριο εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα
Αλλάζει η ώρα έναρξης των μαθημάτων; Ποιο σενάριο εξετάζει η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα αλλαγής του ωραρίου έναρξης των μαθημάτων άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως γίνονται σκέψεις που θα αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, διευκρινίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις δεν θα αφορούν το σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9 το πρωί, αντί στις 8:15. Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Αν τελικά οι σκέψεις αυτά προχωρήσουν, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09.00 χωρίς όμως να επηρεαστεί η ώρα έναρξης της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία. «Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα» δήλωσε ο υπουργός στην ΕΡΤ,γνωρίζοντας πως η χρονική μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς.

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο τελικά. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News