Ελλάδα

Ν. Τόσκας: Όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε

Τις αρμοδιότητες της Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε ο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί του Σαββάτου, από τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Τόσκας έκανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, και τόνισε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία», είπε ο κ. Τόσκας ξεκινώντας την τοποθέτησή του. «Προσπαθήσαμε τις δύσκολες ώρες της μάχης να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, επειδή δεν είχαμε άλλη επιλογή. Όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε. Τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, οι ακρογυαλιές θα γεμίσουν παιδικές φωνές. Ομως, αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία. Γιατί μόνο τότε η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα», συμπλήρωσε.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω», συμπλήρωσε.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μία δύσκολη στιγμή και δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν, αυτούς που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά ταυτόχρονα να πάει σε βάθος για τις αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια