Ελλάδα

Αυστραλοί ειδικοί στην Αθήνα για συνδρομή στην εκτίμηση - διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς

Κλιμάκιο 12 Αυστραλών Εμπειρογνωμόνων Ανάλυσης Επιπτώσεων Καταστροφών, φτάνει αύριο Παρασκευή στην Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει τις ελληνικές υπηρεσίες και ειδικότερα την Πυροσβεστική, στο δύσκολο έργο της εκτίμησης και της διαχείρισης της καταστροφής στο Μάτι Αττικής.

Για την συνδρομή αυτή προσφέρθηκε η αυστραλιανή κυβέρνηση, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την μεγάλη τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, δεδομένου ότι και η ίδια αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε χρόνο μεγάλες καταστροφές, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει εξελιγμένο μηχανισμό στον τομέα αυτό.

Η πρόταση για συνδρομή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος την αποδέχτηκε εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan, ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες για την άφιξη της δωδεκαμελούς ομάδας Αυστραλών εμπειρογνωμόνων και αύριο αναμένεται η άφιξη τους στην Αθήνα, όπου θα τους υποδεχτούν οι υπεύθυνοι του τμήματος διεθνών σχέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ομάδα αποτελούν δέκα ειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος της Αυστραλίας, από τα Τμήματα της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας και θα την υποστηρίζουν δύο επιπλέον στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Κρίσεων (Crisis Response Officers) του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πηγή: thesstoday.gr με πληροφορίες από το  capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια