Φάμελλος: «Η ευθύνη της τραγωδίας ανήκει σε όσους έχτισαν τα αυθαίρετα»

Ελλάδα
Φάμελλος: «Η ευθύνη της τραγωδίας ανήκει σε όσους έχτισαν τα αυθαίρετα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλητικός και αμετανόητος απέναντι στις οικογένειες που θρηνούν νεκρούς από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Σε αντιπαράθεση που είχε σήμερα στη Βουλή με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για ακόμα μια φορά έριξε την ευθύνη στο χτίσιμο των αυθαίρετων στην περιοχή και ανέφερε πως για την εθνική τραγωδία η ευθύνη δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά σε όσους έχτισαν και ανέχθηκαν τα αυθαίρετα.

Επίσης, κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για τυμβωρυχία.

«Πολιτική ευθύνη σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αναστείλουμε τις ευθύνες που οδήγησαν στις απώλειες τόσων ανθρώπων. Να φροντίσουμε ώστε κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί ξανά σε κανένα φράχτη και καμία μάντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι η κυβέρνηση θα λάβει μια σειρά μέτρων για την αυθαίρετη δόμηση ώστε να «αντιμετωπίσει τις ουσιαστικές αιτίες της τραγωδίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φάμελλος.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως ενώ έχει συμβεί «συμφορά και εκατόμβη, παρελαύνουν από την Βουλή οι πολιτικά ένοχοι υπουργοί».

«Όφειλαν οι ένοχοι υπουργοί να μην είναι εδώ να παρελαύνουν και να μας λένε πόσα θα κάνουν από εδώ και στο εξής αν και ήδη κυβερνούν 4 χρόνια. Ολοι ήξεραν ότι έχουν νεκρούς αλλά το έκρυψαν για να διευθετήσουν επικοινωνιακά τα θέματά τους. Επί τρεις ημέρες η αντιπολίτευση δεν είπε λέξη σεβόμενη το εθνικό πένθος, η κυβέρνηση όμως πολιτικολογούσε για ασύμμετρες απειλές, έκανε ψευδοσυσκέψεις και κατηγορούσε τα κανάλια και τα αυθαίρετα. Ακούω τον Σταθάκη να μιλάει για αυθαίρετα αν και είναι αυτός που έφερε νόμο για την τακτοποίησή τους. Με κροκοδείλια δάκρυα και παράλογες θεωρίες οι πολιτικές τους ευθύνες δεν παραμερίζονται. Θα τις πληρώσουν ακέραιες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News