Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση;

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αποκλειστικό θέμα την εθνική τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. 

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Η παραίτηση δεν είναι και καμία πράξη προσωπικής ευθύνης. Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν σήμερα να ασκούν τα καθήκοντά τους», τόνισε. 

Τις τελευταίες επτά μέρες βρέθηκα ως όφειλα πλάι σε αυτούς που έζησαν τις πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής τους. Όποιος είναι δημόσιο πρόσωπο δεν έχει δικαίωμα να κρύβεται την ώρα της κρίσης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Oι ευθύνες θα αποδοθούν

«Μην έχετε καμία αμφιβολία: οι ευθύνες θα αποδοθούν.Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν», είπε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια εμπρησμού απάντησε: «Έχω βάσιμες υποψίες ότι οι καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν πρώτα από όλα από τη Δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και αν κριθεί ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση, να ανατεθεί αυτή σε ειδικό εφέτη ανακριτή».

«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στην Αττική.

Όπως είπε, βρέθηκε, ως όφειλε, πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, άκουσε πολύ και μίλησε λίγο, επισημαίνοντας, όμως, πως ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο άσχημα όσο την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε στο καμένο οικόπεδο που χάθηκαν συμπολίτες μας.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Όπως ανέφερε έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα κάνει ότι μπορεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για να αποδοθούν.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια