Παραδέχθηκε ότι αγνόησε την πληροφορία για νεκρό από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική ο Κουρουμπλής

Ελλάδα
Παραδέχθηκε ότι αγνόησε την πληροφορία για νεκρό από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική ο Κουρουμπλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γεγονός ότι υπήρχε η πληροφορία για νεκρό από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μια πληροφορία, ωστόσο, η οποία - επί της ουσίας - αγνοήθηκε, καθότι δεν θεωρήθηκε «ασφαλής», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση - βόμβα του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΟΥΚ), που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, ότι με τους άνδρες του είχε εντοπίσει τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, πριν νυχτώσει το απόγευμα της Δευτέρας, και ενημέρωσαν σχετικά την πολιτική ηγεσία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως «ασφαλής» αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Με άλλα λόγια ο κ. Κουρουμπλής αμφισβήτησε όσα έβλεπαν και ζούσαν οι άνδρες του Λιμενικού στον τόπο της τραγωδίας.

Ωστόσο δεν απάντησε στην επισήμανση του επικεφαλής των ΟΥΚ ότι ήταν επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην δημοσιοποιηθεί η ύπαρξη νεκρών. Επίσης δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί αργά στο βράδυ στην ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ είχαν περάσει πολλές ώρες από την πρώτη αναφορά για την ύπαρξη νεκρών, ουδείς μίλησε για θύματα, αλλά εξακολουθούσαν να μιλούν και «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News