Συγκλονιστικό βίντεο: Τι φταίει για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική;

Ελλάδα
Συγκλονιστικό βίντεο: Τι φταίει για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει το βίντεο - αυτοψία στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά λίγες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές: Το χρονικό, ο εγκλωβισμός και οι «αμαρτίες» των αυθαιρέτων

Ανείπωτος θρήνος, δεκάδες νεκροί και ακόμη περισσότεροι αγνοούμενοι, καμένα δέντρα, κατεστραμμένες περιουσίες, σπίτια και αυτοκίνητα, σκοτωμένα ζωάκια: Αυτή είναι η επόμενη ημέρα για τους κατοίκους στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά, μετά τις φονικές πυρκαγιές.

Τις συνθήκες της φονικής πυρκαγιάς με τους ισχυρότατους ανέμους χωρίς προηγούμενο, τις επαναλαμβανόμενες μάντρες από το Κόκκινο Λιμανάκι έως το Μάτι και ακόμη παραπέρα, τον παραλιακό δρόμο - «λαβύρινθο», που σπάνια σε αφήνει να δεις θάλασσα σε όλο το μήκος του αλλά και την άναρχη δόμηση και αυθαιρεσία καταγράφει το οδοιπορικό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναζητώντας απάντηση στο γιατί κάηκαν ζωντανοί σε σπίτια, αυτοκίνητα και περιφραγμένα οικόπεδα 88 άτομα.

Στο ρεπορτάζ καταθέτουν μαρτυρίες κάτοικοι της περιοχής, ενώ αποκαλύπτουν πώς φτάσαμε στην τραγωδία η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην ειδική γραμματέας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, καθώς και ο άνθρωπος που έφτιαξε τους δασικούς χάρτες της περιοχής δασολόγος, περιβαλλοντολόγος Νίκος Χλύκας.

«Άνεμος και τυφώνας μαζί...»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News