Ελλάδα

Μεγάλη εκστρατεία ανεύρεσης πληγέντων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Πήγασος» απευθύνει έκκληση το Σαββατοκύριακο για όσους εθελοντές επιθυμούν ώστε να δημιουργηθούν μικρές ομάδες για να «χτενίσουν» τις περιοχές των καμένων Καλλιτεχνούπολη, Νέος Βουτζάς, Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι, Αγ. Μαρίνα Ν. Μάκρης.

Οι εθελοντές που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πλαστικά μπολ και μπιτόνια με νερό. Τροφές για τα πληγέντα ζώα μπορούν να προμηθεύονται στα σημεία συλλογής που έχουμε ορίσει.

Τα σημεία συλλογής είναι το Vets4Life (Λ. Μαραθώνος 24, Πικέρμι), τα Pet Point Ραφήνας και Πικερμίου και το DOGIT. Παρακαλούμε να φέρουν μαζί τους σακούλες για να προμηθεύονται ξηρά τροφή και κονσέρβες.

«Επειδή θεωρούμε ότι η προσέλευση των εθελοντών θα είναι μεγάλη, να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση βοήθειας προς τα αδέσποτα», τονίζει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Αν εντοπίσετε αδέσποτα που είναι σε καλή κατάσταση, αφήστε μπολ με νερά και φαγητά και καταγράψτε την οδό για να μας ενημερώσετε.

Αν εντοπίσετε αδέσποτα που έχουν τραυματιστεί ή χρειάζονται ιατρική περίθαλψη μπορείτε να τα μεταφέρετε στην Πλατεία Κυρήνειας στη Ραφήνα δίπλα στο ξενοδοχείο Αύρα, όπου θα υπάρχει ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων για τις πρώτες βοήθειες και αν χρειάζονται περαιτέρω περίθαλψη στο vets4life, δίπλα στον ΑΒ στο Πικέρμι.

Αν εντοπίσετε εγκλωβισμένα ζώα, ενημερώστε μας άμεσα για να έρθουμε και εμείς ώστε να γίνει ο απεγκλωβισμός.

«Όσο πιο πολλές ομάδες έχουμε, τόσο περισσότερα ζώα θα βοηθήσουμε», αναφέρει το Σωματείο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6936031533, 6934396816, 6937439623, 6945597792.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια