Ελλάδα

Nέα παραίτηση αντιδημάρχου στο Μαραθώνα: «Η συνείδηση με οδηγεί στην απόφαση»

Το «χορό των παραιτήσεων για την φρικτή τραγωδία με τους νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Αττική φαίνεται ότι άνοιξε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμητρα Λαμπαρού η οποία παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας. Το δρόμο της ακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων στον Μαραθώνα. Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook o Βασίλης Τσουπράς αναφέρει:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, 

σε αυτές τις δύσκολες στιγμές επέλεξα να επικοινωνήσω πρώτα με εσάς, όπως το κάνω από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. 

Ουδέποτε υπήρξα πολιτικός και ουδέποτε θέλησα να γίνω πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω τον τόπο που μεγάλωσα. Το ίδιο προσπάθησα να κάνω και το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας. 

Δεν ξέρω αν κάποιος στη θέση μου μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα ή χειρότερα. 

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι από το πρώτο λεπτό ήμουν στον τόπο της πυρκαγιάς και με όλες μου τις δυνάμεις έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να περιορίσουμε το μέγεθος της καταστροφής. 

Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα, με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και από τη θέση του Αντιδημάρχου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να πάω σπίτι μου. 

Γι' αυτό τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή μου. 

Με όση ψυχική και σωματική δύναμη μου έχει απομείνει θα προσπαθήσω ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου (όπως ανέκαθεν έπραττα) να βοηθήσω στη μάχη που έχει να δώσει ο τόπος μας για να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η πρωτόγνωρη τραγωδία που ζήσαμε».

Παραίτηση με βολές

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα παραιτήθηκε με αιχμές κατά του Ηλία Ψινάκη η Δήμητρα Λαμπαρού η οποία ανέφερε για την παραίτησή στον «αέρα» του ΣΚΑΪ: «Εφόσον δεν το έκανε κάποιος άλλος, θα το κάνω εγώ. Ντρέπομαι πραγματικά για όλους αυτούς που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Ντρέπομαι γιατί ο δήμαρχος δεν είναι μόνο για το Δημαρχείο και την καρέκλα. Ντρέπομαι που στήριξα έναν άνθρωπο που σε αυτή την καταστροφή φέρθηκε με απρέπεια και αλαζονεία».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια