Ελλάδα

ΝΔ: Χρειάστηκαν 4 μέρες για να συνειδητοποιήσει ο Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος στο υπουργικό συμβούλιο πήρε την πολιτική ευθύνη της ασύλληπτης τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο, ενώ έθεσε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη φωτιά και τα θύματα που θρηνούμε αυτές τις «μαύρες» μέρες.

Αναλυτικά η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.

Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε  με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:

 Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;

Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».

Σχόλια