Δεν επηρέασαν τον τουρισμό οι φωτιές

Ελλάδα
Δεν επηρέασαν τον τουρισμό οι φωτιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς να πανικοβληθούν, αλλά με προσοχή παρατηρούν την εξέλιξη της κατάστασης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας, όμως χωρίς να έχει παραστεί ανάγκη παρεμβάσεων στα ταξιδιωτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη γερμανική ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων DRV, κανείς Γερμανός τουρίστας δεν έχει υποστεί βλάβη από τις φωτιές. Πολλά ξενοδοχεία της Ελλάδας είναι πλήρη, όμως η Αθήνα δεν αποτελεί κύριο προορισμό διακοπών για τους Γερμανούς, όπως επισημαίνουν οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ.

Η TUI αναφέρει ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τους τοπικούς συνεργάτες της και πως οι πυρκαγιές δεν έχουν επηρεάσει τα προγράμματά της. Ωστόσο το κλείσιμο της οδικής αρτηρίας κοντά στις Βρύσες στην Κρήτη μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.

Οι Thomas Cook και Alltours δεν έχουν καταγράψει κανένα περιστατικό τραυματισμού τουρίστα από τις πυρκαγιές. Αντίστοιχη εικόνα μεταφέρει και ο FTI. Ο σπεσιαλίστας Attika Reisen έχει αυτή τη στιγμή μερικούς Γερμανούς στην Αθήνα, μακριά όμως από τις περιοχές που επλήγησαν.

Ο DER Touristik αναφέρει ότι επηρεάστηκαν επισκέπτες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα οδικώς σε προσχεδιασμένες διαδρομές, οι οποίες προσαρμόζονται, όμως τα αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία δε διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ίδιο ισχύει και για την ρώσικη αγορά.

Μ.ΑΝ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News