Συγκινητική βοήθεια στους πυρόπληκτους από την κινεζική κοινότητα της Ελλάδας

Ελλάδα
Συγκινητική βοήθεια στους πυρόπληκτους από την κινεζική κοινότητα της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συμπαράστασή της στην ελληνική κοινωνία επέδειξε η κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τις φονικότερες πυρκαγιές εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Εκπρόσωποι της κινεζικής κοινότητας στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την παροχή βοήθειας, άρχισαν να συγκεντρώνουν στο κέντρο της Αθήνας ρούχα, παπούτσια και είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και χρήματα για την αγορά φαρμάκων για τους πυρόπληκτους.

«Είμαστε ενωμένοι, ενωμένοι θα πετύχουμε», ήταν το σύνθημα της προσπάθειάς τους, ενώ πολλοί Κινέζοι, όπως η Χε Αΐ, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πρακτορείου, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν βοήθεια. «Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τον κόσμο, θα είναι καλό εάν μπορούμε να προσφέρουμε έστω και λίγο για να τους βοηθήσουμε», δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua (Νέα Κίνα).

«Έως τώρα, περίπου 500 Κινέζοι προσέφεραν χρήματα ή άλλα είδη. Φυσικά, θα ακολουθήσουν κι άλλα», δήλωσε ο Τσεν Φενγκ, πρόεδρος της κινεζικής κοινότητας της Ελλάδας, που συντόνισε τη συγκέντρωση της βοήθειας. «Η Ελλάδα είναι το δεύτερό μας σπίτι, θα πρέπει να συνεισφέρουμε στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στις φωτιές», πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση βοήθησε στην απομάκρυνση Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη. Το 2014, η Ελλάδα συνέδραμε στην απομάκρυνση χιλιάδων Κινέζων που εργάζονταν στη Λιβύη και εγκλωβίστηκαν εκεί λόγω των συγκρούσεων, μεταφέροντάς τους μέσα σε μερικές ημέρες στην Κρήτη.

Μιλώντας στο Xinhua, ο Φώτης Προβατάς, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου, έκανε ειδική αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Κίνας και τη φιλία των δύο λαών ενώ επαίνεσε τις πρωτοβουλίες της κινεζικής κοινότητας για την παροχή βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News