Ελλάδα

Ιδιοκτήτης οικοπέδου που κάηκαν τα 26 άτομα: «Υπήρχε πρόσβαση στην παραλία»

Υπήρχε τρόπος διαφυγής από το οικόπεδο που έμελλε να γίνει ο τάφος για τους 25 άτυχους κατοίκους του Ματιού που αναζητούσαν διαφυγή από τις φλόγες, εγκλωβίστηκαν πάνω από το γκρεμό, κυκλώθηκαν από τη φωτιά, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Αυτό αναφέρει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, που δίνει εξηγήσεις σχετικά με τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί.

«Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα και τις σκάλες για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση. Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε» είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο eleytherostypos.gr. 

Το οικόπεδο έμελλε να γίνει ο τάφος για τους 25 απελπισμένους κατοίκους του Ματιού που ενώ αναζητούσαν διαφυγή από τις φλόγες, εγκλωβίστηκαν στο αδιέξοδο πάνω από το γκρεμό, κυκλώθηκαν από τη φωτιά και κάηκαν.

Κάτοικοι και παραθεριστές από το Μάτι, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, κατευθύνθηκαν προς την παραλία. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο το οποίο δεν επικοινωνούσε με την θάλασσα λόγω γκρεμού.

Εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές. Ένα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο κάτω στο γκρεμό και έχασε τη ζωή του. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν σε διπλανό οικόπεδο, στο περίβολο χώρο ενός σπιτιού. Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν.

Ωστόσο, οι φλόγες τους κύκλωσαν, οι 25 εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους είτε επειδή κάηκαν, είτε επειδή πνίγηκαν από τις φλόγες. Κανείς δεν γλίτωσε.

Στο συγκεκριμένο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό και υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί προς τη θάλασσα. Οι άτυχοι άνθρωποι όμως, δεν το γνώριζαν ή δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλωθούν από τη φωτιά, να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, ξέροντας όμως, ότι δεν θα τα έσωζαν…

Σχόλια