Φωτιές κόλαση στην Αττική: 81 οι νεκροί επισήμως

Ελλάδα
Φωτιές κόλαση στην Αττική: 81 οι νεκροί επισήμως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τραγικός απολογισμός βαρύς. Επισήμως οι νεκροί ανέρχονται στους 80. Θεωρείται ωστόσο βέβαια ότι ο αριθμός θα ανέβει και μάλιστα κατά πολύ. Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς από χθες εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος, πάνω από 100.

Και αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στα χιλιάδες καμένα σπίτια της περιοχής όπου είναι πολύ πιθανό να έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι,υπάρχουν ακόμη δεκάδες αγνοούμενοι εκφράζονται φόβοι για τις ζωές πολλών τραυματιών.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 79 νεκρούς.Ωστόσο, λίγο αργότερα κατάληξε ένας 84χρονος εγκαυματίας που ενοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Παράλληλα, μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι. Ετσι πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 81. 

Περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί σε Μάτι και Ραφήνα και 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ο αριθμός είναι τεράστιος. Οπως είπε και χθες στο iefimerida.gr ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού άρχισαν ήδη οι έλεγχοι πόρτα πόρτα για ανεύρεση τυχόν αγνοουμένων, ωστόσο, η διαδικασία θα πάρει καιρό. Στην περιοχή παραθέριζαν αρκετοί ηλικιωμένοι, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα έχοντας μαζί τους τα εγγόνια τους και εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως να έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Εντωμεταξύ το απόλυτο θρίλερ επικρατεί με τον αριθμό των αγνοουμένων. Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή τους αριθμό, άλλοι μιλούν για 100, άλλοι για 70, άλλοι για πολύ λιγότερους έως 26. Δείγμα της ανοργανωσιάς, δεν έγινε από την αρχή ενιαία καταγραφή και δεν υπήρξε κάποιος συντονισμός, μέχρι η πυροσβεστική να βγει και να δηλώσει ρητά ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται στο 199 και μόνο.

Μέχρι τότε, συγγενείς και φίλοι που έψαχναν τους δικούς τους ανθρώπους τηλεφωνούσαν σε κάθε αρχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί η απόλυτη σύγχυση. Στον αέρα βρίσκεται και μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μια πλατφόρμα που μπορεί κανείς να ποστάρει φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αγνοείται.

Την ίδια ώρα τα social media έχουν γεμίσει με μηνύματα απόγνωσης για ανθρώπους που αγνοούνται. Συνοδεύονται από τις φωτογραφίες τους και δραματικές εκκλήσεις...

Πηγή: iefimerida.gr- thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News