Συγκλονιστικές εικόνες από το καμένο Μάτι Αττικής

Ελλάδα
Συγκλονιστικές εικόνες από το καμένο Μάτι Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποστολή του neakriti.gr στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής - Αποκαρδιωτικές οι εικόνες της καταστροφής

Ασύλληπτη η τραγωδία για την Αττική, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα οι πυρκαγιές που κατάκαψαν τεράστιες εκτάσεις, σπίτια, βλάστηση, ζώα και… ανθρώπους.

Συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες του neakriti.gr και του φωτογρφάφου Νίκου Χαλκιαδάκη ο οποίος βρέθηκε στον οικισμό Μάτι και στην περιοχή Νέος Βουτζάς Αττικής καταγράφοντας την ανυπολόγιστη καταστροφή. Μέσα από μία βόλτα στην καμένη περιοχή, οι φωτογραφίες που καταγράφει ο φακός του neakriti.gr είναι τραγικές, θλιβερές... Οι εικόνες αυτές πονούν και ολόκληρη η χώρα θρηνεί!

Πάνω από 1.000 είναι τα σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία έχουν καταστραφεί είτε μερικώς είτε ολοσχερώς, ενώ και από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον οικισμό Μάτι, το μόνο που έχει μείνει είναι στάχτες.

https://www.youtube.com/watch?v=vyXGCEH1tlQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1 https://www.youtube.com/watch?v=hIZpYYhpta4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τραγικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και δε χωρά ανθρώπου νους αυτό που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες: καμένη γη, καρβουνιασμένα οχήματα, καμένα κλαδιά δέντρων που κείτονται στο έδαφος και σπίτια στα οποία πλέον δε μπορεί να μείνει άνθρωπος.

Όλα μαύρα, όλα μουντά… Καπνοί να βγαίνουν από τη γη, σπίθες να πετάγονται και οι νεκροί μέχρι στιγμής να ανέρχονται στους 74.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News