Στους 76, επίσημα, οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Ελλάδα
Στους 76, επίσημα, οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι.

Δραματικά ανέβηκε ο αριθμός των κενρών που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι νεκροί ανέρχονται στους 74. Αναφορικά με τους τραυματίες, πρόκειται για 164 ενήλικες και 23 παιδιά. Πολλοί απ’ αυτούς όμως έχουν πάρει εξιτήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, οι νεκροί ανέρχονται στους 76, καθώς άντρες της ΕΜΑΚ βρήκαν τις σορούς δύο ακόμη ανθρώπων στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα γίνει τριψήφιος διότι υπάρχουν πολλά σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα ενώ υπάρχουν και αλλοδαποί οι οποίοι είναι αδήλωτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 από τα παιδιά πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία Παίδων και 11 ακόμα νοσηλεύονται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί οποιονδήποτε έχει κάποιο άτομο που αγνοείται, να το δηλώσει την εξαφάνισή του. Οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν βέβαια τις έρευνές τους στα σπίτια στο Μάτι. 

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές της Αττικής.

Η περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει αφήσει πίσω της περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης.

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Αττικής επιβιβάστηκαν σε βάρκες και προσπάθησαν να σωθούν μέσω θαλάσσης για να διασωθούν στη συνέχεια από διερχόμενα σκάφη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News