Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες στην Αττική

Ελλάδα
Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Ηράκλειο Κρήτης θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση θα γίνει 5-8 το απόγευμα στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο, απέναντι από την Εφορία.

Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα εξής:

Παιδικές πάνες

Τρόφιμα μακράς διαρκείας

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, σήμερα βιώνουμε μια εθνική τραγωδία. Οι εικόνες της πύρινης λαίλαπας και της καταστροφής που άφησαν πίσω τους τραγικές. Οι σκέψεις όλων μας στις οικογένειες των θυμάτων. 

Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από ενότητα και αλληλεγγύη. 

Συμμετέχουμε στη δράση που ξεκινούν οι οργανώσεις του Κόμματος μας, κατόπιν εντολής του Προέδρου μας κ. Κ. Μητσοτάκη, για τη στήριξη και την ανακούφιση των συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη συγκεντρώνοντας φάρμακα και ξηρά τροφή. 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν με την προσφορά φαρμάκων (Fucidin, betadine, γάζες, κρέμες για εγκαύματα), ξηράς τροφής (παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες), καθώς και χυμοί, νερά, πάνες, μωρομάντηλα, κλπ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου καθημερινά 09:00 - 14:30 και 18:00 – 21:30 (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38, Ηράκλειο),  τηλ. επικ.: 2811810280».

Για όσους κατοικούν στην Αττική

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α). Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Ο δήμος Μαραθώνα ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Στέγη μπορούν να βρουν όσοι έχουν ανάγκη στο δημαρχείο και πνευματικό κέντρο Ραφήνας. Επίσης, δωρεάν στέγη προσφέρουν ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.

Ακολουθεί λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης:

• Εμφιαλωμένα νερά

• Χυμούς

• Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

• Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού – Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

ΜΟΣΧΑΤΟ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, (Fucidin και Betadine) γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα) καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες συγκεντρώνει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην οδό Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο προκειμένου να μοιραστούν και να στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές. Πηγή: http://www.skai.gr/…/eidi-protis-anagis-sugedronei-to-oloi…/

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΟΚΠΑΔΒ

Η 1η αποστολή του ΟΚΠΑΔΒ με κλιμάκιο αποτελούμενο από 3ατομα προσωπικό συμπεριλαμβανομένου κ Κοινωνικού Λειτουργού, φεύγει για Ραφήνα.Παραλαβη από την κα Παπανιωτη του Δήμου Ραφήνας. Κούτες με φαρμακευτικό υλικό,κούτες με ξηρά τροφή κ είδη πρώτης ανάγκης, ιματισμός κ αρτοποιηματα.

Αναμένουμε την βοήθεια όλων σας ,θα πραγματοποιείται κάθε μέρα δρομολόγιο στις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Λ.Πεντελης 62 Βριλήσσια. Πηγή: https://www.facebook.com/vrilissiasolidarity/posts/2468264929887137

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΜΥΛΟ

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα με συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Βάιο Θανασιά, σήμερα και αύριο 3.30-9.00 στο ΚΕΜΥΛΟ, Αγίας Παρασκευής 45, Χαλάνδρι, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, σαπούνια, πετσέτες και ξηρά τροφή, τα οποία θα παραδοθούν στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Εάν έρθετε πριν τις 3.30 μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα έξω από την είσοδο του Κέντρου και θα τα παραλάβουμε. Πηγή: https://www.facebook.com/mathisiakesdiskolies/posts/1816705038418901

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Είστε στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στον Κολωνό (Άστρους 111-113) εάν πρόκειται για μεγάλα φορτία, είτε στα κεντρικά

γραφεία (Λυκαβηττού 1) εάν πρόκειται για μικρότερες ποσότητες.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (1ο υπόγειο δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρ. Αντύπα)

καθημερινές ημέρες από τις 08.00 έως τις 19.00 το απόγευμα.

ΠΑΛΛΗΝΗ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ.Το CGS, λόγω της πρωτοφανούς καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

Παλλήνη 15351,

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 6030411

6949 728062

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News